2015. április 4., szombat

Húsvéti dekoráció - Búzafű

Gyors, látványos és ehető. Tökéletesen hasznos dekoráció!


Így tavasszal nagyon jó ötlet búzafüvet ülteni. Egyrészt már a csírája is ehető, és nagyon egészséges. Ha kibírjuk csíraevés nélkül, pár napon belül elültetve gyönyörű zsenge és sűrű zöld leveleket növeszt. Amit lehet adni akár cicának macskafű helyett, de mi is lepréselhetjük, és ihatjuk máris a finom búzafűlevet.

Hozzávalók:
búzamag
műanyag tányér
papírtörlő

Ületéshez: 
föld
tojáshéjak (cserépként alkalmazhatóak, és utána átultethetők földbe)
vagy kisebb cserepek
csírázott magvak
bőséges víz

Metódus:

1) Fogjuk a műanyag tányérjainkat. tegyünk rá egy papírtörlőt, amit nedvesítsünk meg jól. Szórjuk rá a magokat, majd takarjuk be egy papírtörlővel őket, és spircceljünk rá vizet. Azért jó ez így,mert tovább megmarad a nedvesség. 

2) 2 napig ügyeljünk rá, a papír mindig legyen nedves! Ezután elindul a csírázás. Ha a csírák már 5-6 mm hosszúak, lehet ültetni!

3) Ültessünk. Tojáshéjba, cserépbe, mindegy. De minél kisebb a palánta cserepünk annál nagyobb felszíni leveleket fog hozni, mert nem a gyökérgyarapítással lesz elfoglalva helyszűke miatt. Fontos, hogy a föld is jó nedves legyen, és 2 cm-nél mélyebbre ne tegyük őket.4) 1 nap után már látszanak a kis hajtások, akár itt a képen látható irodai dekorációban.
5) locsoljuk őket, mert meghálálják, napról napra nagyobbak lesznek, mígnem óriás lombúak lesznek :)
Kövesd a Ne Ess Pánikba blogot a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése