2017. január 24., kedd

Üzenet

Jönnek az esték, de úgy érzem minden nap vasárnap este van. Olyan vasárnap esték, mikor elmentél Külföldiába dolgozni. Tudom, hogy ez egy döntés volt, hogy megélhessünk, de annak is a döntése volt, hogy apa nélkül nőjünk fel. Igen, mert hétvégi apu voltál. Azt hogy mennyire tiszteltelek, szerettelek, felnéztem rád, mindig boldogan vártuk a pénteket, nagyrészt anyunak köszönhetjük. Igen, ez a csodás teremtés ilyen képet festett le a gyerekeinek arról az emberről, aki a legjobban hiányzott a mindennapjaikból.

Nem voltál ott mikor lázas voltam, vagy az influenzától belehánytam a húgaim játék dobozába. Nem voltál ott, mikor álomba sírtam magam, hogy megint kiutaztál, nem voltál ott mikor elballagtam nyolcadikból, és most se vagy itt, és már régóta kizártál minket a szívedből.


Redőnyszerelés, 12-es villáskulcs VW Bogár, lakásfelújítás. Ezeket az emlékeket és a sok tudást, a gyakorlatiasságot amit tanultam tőled, köszönöm. Bánom, hogy ezt a talpraesettséget és kreativitást jelen élethelyzetedre nem tudtad, vagy nem is akarod átültetni. Példakép voltál, egy sziklaszirád apakép, aki tiszteli szereti a feleségét és soha nem tudná becsapni. Most se az a baj, hogy más útra akarsz lépni, hanem hogy ezt csak azokkal nem közölted, akik elvileg a legközelebb állnak hozzád. 

Sunyiság, átverés, kihasználás. Soha életemben nem hittem volna, hogy az én Édesapukámről ilyeneket fogok gondolni a tettei alapján. És igen, a tettek határozzák meg az embert, nem a szavak. Úgy érzetem a mi kapcsolatunk is a tettekből szövődik, ahogy együtt horgásztunk, autót szereltünk vagy klímát vagy akár egy polcot, vagy ahogy néztem ahogy vágod a tüzifát. Hol vannak most is ezek a tettek? Hová lettél?
Kövesd a Ne Ess Pánikba blogot a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése