2014. július 9., szerda

Pink Zebratorta

Véletlen rábukkantam az interneten a Cookies Cupcakes and Cardio oldalra, ahol egy nagyon lelkes és bájos leányzó beavat bennünket (autodidakta cukrászokat) a torta és süteménykészítés mesterségébe. Oktatóvideóink keresztül az is megtanul sütni finom és látványos csodákat, akinek eddig a porcukor szitálásával is gondjai akadtak.


Úgy döntöttem, testvéreim születésnapjára nekiveselkedek a Pink Zebra tortának. Lévén, hogy a Hugik eléggé odavannak a zebramintás dolgokért, így ez evidens volt. Kezdtem mindent a hozzávalók beszerzésével. Kicsit megnehezítette a dolgom, hogy kiderült a közelmúltban róluk, hogy laktóz és glutén intoleránsok, így még a "különleges" tej és lisztért is meg kellett küzdjek. Szerencsére a Sparnak vannak sajátmárkás mindenmentes termékei, így viszonylag gyorsan ment.



Hozzávalók:
30 dkg liszt
40 dkg cukor
180 ml olaj
1 tk vanília aroma (~5 ml)
2 ¼ tk sütőpor (~11 mL)
1/2 tk só salt
4 tojás
240 ml tej
pink, fekete gél állagú ételfesték, ha elérhető, akkor fehér is (kapható a cukrászkellékes boltokban, pl Köki terminálban is van bolt)
Fekete marcipán vagy fondant
Vajkrém
Pink Vajkrém

Vajkrém:hozzávalók
10 dkg vaj
60 dkg szitált porcukor
2 tk vanília aroma
4 evőkanál tej


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése